Son Dakika
Yeni Sarkı Sözleri Sitemize Eklenmiştir.
26 Kas 2014

Video Çekimi İçin Işıklandırma Nasıl Yapılır

26.11.14
Son zamanlarda Youtube'un hayatımıza hızlı girmesi özgün içerik üreten arkadaşları baya arttırdı diyebiliriz. Bu arkadaşlarda çekimler için kamera,ışık ve benzeri araç gereçlere ihtiyaç duyuyorlar. Sebebi ise daha kaliteli videolar üretebilmek.

Bugün sizlere Bilgi Kurdum ekibi olarak ışık ile ilgili bir kaç öneride bulunacağız. Eğer güzel kameraya sahipseniz sırf ışık yüzünden verimsiz ve kalitesiz bir çekim yapabilirsiniz.

Kaliteyi yansıtan önemli etkenlerden biridir ışık. Ama siz evde basit videolar hazırladığınız için çok büyük maliyetli şeylere ihtiyacınız yok. Evde vlog ve benzeri inceleme tarzda video çeken arkadaşlara önerimiz Softbox'lar olacaktır.
Güneş ışığı'nın olmadığı yerlerde video çekebilmek için ışığa ihtiyaç olacak. Işık olmadığı zaman karanlık ve kalitesiz çekimler olacaktır. Bunun için sizlere softbox öneriyoruz.

Amatör veya yarı profesyonel olan kişilerin ışık ihtiyacını büyük ölçüde karşılayabilecektir. Softboxları piyasada davlumbazı yani kafası , ayağı ve ampülü ile birlikte 200 TL gibi bir miktara bulabilirsiniz. Malesef kaliteli çekimler içinde cebimizden bu paranın çıkması gerekiyor.


0 yorum:

Yorum Gönder

 
Footer'ı Göster
Yandex.Metrica