Son Dakika
Yeni Sarkı Sözleri Sitemize Eklenmiştir.
7 May 2014

Ceo Nasıl Olunur?

7.5.14

Ceo olmak demek kendini işe adamış birinin geleceği en son noktadır. Dünyada birçok Ceo bulunmaktadır. Hepsi Ceo olabilmek için çok çalıştı ve düzenli çalıştı diyebiliriz.
Öncelikle hayatınızda öncelikleri belirlemeniz gerekiyor. Öncelikler için 10 sıra yapabilirsiniz. Hayatınızdaki bu 10 önceliği uygulayıp planlı yaşarsanız ve sürekli öğrenmeye açık olursanız neden sizde Ceo olamayasınız?

Öncelikle '7 Dahi Ceo' adlı kitabı okumanızı isterim. Dünya'nın en önemli Ceo'larından çok güzel bilgiler alacaksınız. Ceo olabilmek için öncelikle güçlü bir şirkette olmanız gerekiyor. Hangi basamağı olursa olsun farketmez. Şirketin fotokopi çeken birisinden Ceo'luk koltuğuna gelinebilir. İmkansız diye birşey yoktur biliyorsunuz. İnsanoğlu istediği herşeyi olabilir sadece istemesi gerekiyor. Öncelikle hayal kurabilmelisiniz. İleriyi görebilme yeteneğiniz olmalı. Sezgilerinizi geliştirmelisiniz.

Şirkette önemli kararlar verebilme yeteneğine sahip olabilmelisiniz. Farklı fikirler sunabilmelisiniz. Herşeyi kontrol edebilmeli ve herşeye hakim olabilmelisiniz. Şirketteki işleriniz sizi değil siz işleri kontrol edebilmelisiniz. Ve istemelisiniz. Şirkete girdiğiniz zaman alt kademede sürekli olmak yerine şirketi tanıyıp yukarıya doğru nasıl gidebileceğinizi bulmalısınız. Herzaman dürüst olmalısınız. Asabi ve sinirli olmanız gereken zamanları iyi ayarlayabilmeniz gerekiyor. Ofisinizde sevilmeli ve sürekli takdir edilmelisiniz. Sizi idol olarak görebilen insanlar olmalı. Peşinizde insanları sürekleyebilecek bir gücünüz olmalı. Üslubunuzu iyi ayarlamalı ve güzel konuşabilmelisiniz. (Bol kitap okuyun..Özellikle iş kitapları)
Size verebileceğim bir diğer tavsiye ise bol bol iş kitapları okumak. Bu işi başarmış bu yollardan geçen insanların buralara gelebilmek için neler yaptıklarını ve neler uyguladıklarını bilmek sizi aydınlatacaktır.

 
Footer'ı Göster
Yandex.Metrica