28 Ağu 2014

Cevizli Ekmek Tarifi

Malzemeler : 4 su bardağı un , 1 paket maya ,1 tatlı kaşığı tuz ,1 yemek kaşığı toz şeker , 1 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi , 1 kahve fincanı zeytinyağı , 1,5 su bardağı su

Yapılışı :Ceviz içi hariç diğer malzemeleri karıştırarak hamur hazırlayın.1 saat ılık bir yerde mayalanmış hamura  ceviz içi ekleyip tekrar yoğurun.Hamurda 2 eşit parça elde edin.Un serpilmiş tezgahın üzerinde yassılaştırarak şekillendirin.Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıp , üzerine çizikler attıktan sonra yarım saat mayalayın.Önceden ısıtılmış 220 dereceye ayarlı fırında 10 dakika pişirin.Afiyet olsun ..


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder